Asayiş Kuşadası Belediyesi Kaçak Yapılarla Mücadele Ediyor

Kuşadası Belediyesi Kaçak Yapılarla Mücadele Ediyor

8 ay önce     Asayiş 0
Kuşadası Belediyesi Kaçak Yapılarla Mücadele Ediyor

Kuşadası Belediyesi, kaçak yapılaşma ile mücadelesini kararlı bir şekilde sürdürüyor. Bu çerçevede, imar kanununa aykırı olarak nitelikli tarım arazisi üzerine inşa edilen villalara yönelik yıkım çalışmaları başlatıldı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, "Mevzuata aykırı kaçak ve yasadışı yapılaşma faaliyetinde bulunan hiç kimseye en küçük bir ayrıcalık tanımayacağız" dedi.

Kuşadası Belediyesi, kenti olası afetlere karşı hazırlamak amacıyla sürekli çalışmalar yürütürken, aynı zamanda kaçak yapılaşma ile de etkin bir mücadele yürütüyor. Son olarak, Kirazlı Mahallesi'nde bulunan ve 1/1000'lik Kuşadası uygulama imar planında nitelikli tarım arazisi olarak kayıtlı olan alanda ruhsatsız olarak inşa edilen villaların yıkımına başlandı. Belediye yetkilileri, söz konusu inşaat alanının daha önce Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından mühürlendiğini ve firmaya 3194 Sayılı İmar Kanunu'nun 32. ve 42. maddeleri gereği ruhsat alınması ve aykırılıkların giderilmesi konusunda bildirimlerde bulunulmasına rağmen gerekli düzeltmelerin yapılmadığını belirtti.

Başkan Ömer Günel, "Kuşadası Belediyesi olarak 3194 sayılı İmar Kanunu'nun ilgili maddelerine uymayan yapılaşmaları tespit ettiğimizde, yasal işlem uygulama konusunda kararlıyız. Bu konuda kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Yapı Kontrol Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz saha denetimleri ile kanuna aykırı yapılaşmayla mücadelemizi sürdürecekler" şeklinde konuştu.

AliExpress WW
    Bu habere henüz bir yorum yazılmamış. İlk yorumu siz yazın!